investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Ryanair má zájem o sloty ITA Airways v Římě a Miláně

23.01.2024

V této italské státní letecké společnosti se totiž chystá převzít menšinový podíl Lufthansa...

Irské nízkorozpočtové aerolinky Ryanair mají zájem o sloty, kterých by se mohla v Římě a Miláně vzdát ITA Airways. V této italské státní letecké společnosti se totiž chystá převzít menšinový podíl německá skupina Lufthansa. O zájmu irského podniku dnes na tiskové konferenci v Římě informoval její šéf Michael O'Leary. Sloty jsou časy pro vzlety a přistání na letišti a Ryanair je největším leteckým dopravcem v Itálii.

O'Leary se domnívá, že se uvolní sloty na římském letišti Fiumicino a na milánských letištích Malpensa a Linate. Ryanair má zájem získat více slotů na Fiumicinu, méně na Linate, protože počítá s růstem v Bergamu a Malpense, řekl O'Leary. Sloty v Linate by podle něj mohly převzít konkurenční aerolinky easyJet and Wizz Air.

Lufthansa by v rámci posílení kapitálu v aerolinkách ITA měla získat 41procentní podíl za 325 milionů eur (zhruba osm miliard Kč). Německá skupina požádala Evropskou komisi (EK), aby jí převzetí kontrolního menšinového podílu schválila.

Ryanair létá i z pražského letiště v Ruzyni. Na zimní sezonu tam přidal čtvrté letadlo a spustil šest nových linek. Dopravce loni na pražském letišti plánoval přepravit 2,4 milionu cestujících, což by bylo stejně jako před pandemií covidu-19. Nově Ryanair z Prahy létá do Katánie, East Midlands, Gdaňsku, Málagy, Sevilly a Tirany. Zároveň zvýšil počet frekvencí u dalších 12 spojů, například do Barcelony, Madridu, Paříže či Říma.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top