investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Japonská automobilka Nissan téměř zdvojnásobila celoroční zisk

09.05.2024
autojaponskotržby

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Ryanair čeká nárůst počtu cestujících

28.06.2023

Očekává, že počet cestujících ve střední a východní Evropě vzroste v příštím...

Irský nízkonákladový dopravce Ryanair očekává, že počet cestujících ve střední a východní Evropě vzroste v příštím desetiletí nejméně o 50 procent. V rozhovoru s agenturou Reuters to uvedla Alicja Wójciková-Golembiowská, která v letecké společnosti zodpovídá za regiony střední a východní Evropy a Pobaltí.

Největší evropský nízkonákladový dopravce se snaží využít oživení leteckého odvětví po pandemii a na konci května objednal až 300 letadel Boeing. Irské aerolinky registrují poptávku po nových linkách ve východní Evropě.

"Chceme se na tento region silně zaměřit," uvedla Wójciková-Golembiowská. "Máme za to, že zastane velkou část naší nadcházející expanze," dodala. V tuto chvíli je dost těžké stanovit přesná čísla, ale doufáme, že celý region poroste minimálně o 50 procent," dodala.

Třebaže Polsko patří už dlouho ke klíčovým trhům Ryanairu, letecká společnost nyní zvyšuje své zaměření na další země v regionu. "Vidíme, že střední a východní Evropa byla v posledních letech trochu pozadu. Chceme, aby se tento regionu vyrovnal našim nejrozvinutějším trhům, jako jsou Španělsko, Itálie nebo Polsko," řekla Wójciková-Golembiowská.

Ryanair, jemuž v regionu konkuruje maďarský Wizz Air, podle ní usiluje o dominantní postavení v zemích, jako je Rumunsko, Bulharsko a Maďarsko. "Chceme toho dosáhnout poskytováním více linek a lepších cen," dodala.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top