investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Robinhood umožní uživatelům kupovat v rámci primárních nabídek

21.05.2021

Internetová makléřská společnost Robinhood začíná zavádět platformu, která umožní...

Internetová makléřská společnost Robinhood začíná zavádět platformu, která umožní uživatelům její obchodní aplikace nakupovat spolu s fondy z Wall Street akcie v rámci primárních nabídek. Je to další krok v úsilí firmy o "demokratizaci" financí, uvedla agentura Reuters. Platforma by měla být zpřístupněna všem uživatelům v příštích týdnech.

Velcí institucionální investoři a fondy jsou tradičně první při rozdělování akcií v rámci primárních nabídek, spolu s investičními bankami, které vydělávají velké peníze za zprostředkování takových nabídek. Většina amatérských obchodníků tak nemá jinou možnost, než nakoupit akcie nové kótované společnosti až potom, co se s nimi začne veřejně obchodovat. Vzhledem k tomu, že akcie často první obchodní den na burze rostou, mají velké fondy, které získaly akcie, výhodu.


První firmou, která nabídne akcie drobným investorům přes Robinhood, bude FIGS Inc., výrobce obličejových masek a štítů. Pro drobné obchodníky vyhradila jedno procento z 22,5 milionu akcií určených pro primární nabídku.


Robinhood také plánuje letos primární nabídku akcií. Informované zdroje agentuře Reuters řekly, že firma se chystá dát stranou část ze svých akcií určených k nabídce pro prodej na vlastní platformě.


Zdroj: ČTK




"Data amerického brokera Robinhood dokládají, že v průběhu pandemie koronaviru začaly obchodovat s akciemi masy nových investorů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top