investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve středu uzavřely na vyšší úrovni

11.01.2024

Tržní události předchozího dne

Americké akcie ve středu uzavřely na vyšší úrovni, přičemž v čele byly technologické společnosti, zatímco investoři očekávají nové údaje o inflaci a vstřebávali dramatický obrat událostí u spotových bitcoinových ETF. Index Dow Jones uzavřel o 0,5 % výše, zatímco benchmark S&P 500 vzrostl o 0,6 % a opět se přiblížil svému historickému maximu. Nasdaq Composite se posunul o 0,8 % výše, když výrobce polovodičů Nvidia dosáhl ve středu dalšího rekordu.

Technologičtí giganti Meta a Alphabet se během seance dotkli 52týdenních maxim. Akcioví investoři čekají na čtvrteční údaje o spotřebitelské inflaci v USA za prosinec a sledují známky dalšího ochlazení, které by mohly přimět Fed k obratu v politice. V posledních dnech rostou obavy, že trh počítá s příliš velkým počtem snížení úrokových sazeb v roce 2024, protože kdysi velká důvěra v brzké snížení sazeb slábne. Rozhodnutí o tom, zda společnosti jako BlackRock a Ark Invest mohou začít nabízet tyto fondy, mělo podle většiny očekávání padnout později ve středu.

Futures kontrakty na ropu ve středu klesly poté, co zásoby ropy v USA minulý týden nečekaně vzrostly a zvýšily se i zásoby benzinu. West Texas Intermediate zakončila seanci poklesem o více než 1 % a usadila se na 71,3 USD za barel.  Zima je pro benzín sezónně slabým obdobím, protože sněhové bouře a chladné počasí ovlivňují řidičské návyky. Zdá se však, že nárůst zásob je nadměrný a rovná se největšímu dvoutýdennímu nárůstu od roku 2016.

Podle středečního vyjádření mluvčího Komise pro cenné papíry agentura "koordinuje své vyšetřování falešného příspěvku na X zaslaného v úterý, který vyvolal chaos na kryptotrhu, s příslušnými orgány činnými v trestním řízení, včetně Úřadu generálního inspektora SEC a FBI". Úterní zpráva naznačovala, že SEC schválila obchodování se spotovými bitcoinovými ETF, přičemž většina očekává, že toto rozhodnutí padne později ve středu. Mluvčí dodal: "Neautorizovaný obsah na účtu @SECGov nebyl vypracován ani vytvořen SEC." Neštěstí přitáhlo novou pozornost k SEC, která byla nucena koncem úterý oznámit, že její vládní účet na X, dříve známém jako Twitter, byl napaden hackery. V reakci cena bitcoinu na okamžik vystřelila o 3 000 USD na 47 000 USd a pak následovala menší korekce, když se ukázalo, že se jednalo o falešnou zprávu. 


Investiční upozornění

Analýzy slouží pouze pro informační účely a jsou poskytovány v rámci informační podpory klientům Společnosti, nejde o investiční poradenství či poradenskou službu, neboť tyto činnosti Společnost nenabízí a neprovádí. Analýzy slouží pouze pro informační účely a nepředstavují žádnou nabídku či výzvu uzavřít smlouvu týkající se investičního nástroje nebo investiční služby. Analýzy v žádném případě nepředstavují formu jakéhokoliv individualizovaného doporučení zákazníkovi, neberou v úvahu situaci a osobní poměry jednotlivých zákazníků, jejich finanční situaci, znalosti, zkušenosti, cíle nebo potřeby a jejich záměrem není doporučit konkrétní investiční nástroje nebo strategie konkrétním zákazníkům. Investiční nástroje zmíněné v analýzách nemusí být vhodné pro každého investora. Analýzy, včetně informací a názorů v nich obsažených, nelze mechanicky použít k nákupu, prodeji či jiné dispozici s investičními nástroji.

Timur Barotov, analytik BHS

„Akcioví investoři čekají na čtvrteční údaje o spotřebitelské inflaci v USA za prosinec a sledují známky dalšího ochlazení, které by mohly přimět Fed k obratu v politice.“

Timur Barotov, analytik BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top