investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Pohonné hmoty jsou nejlevnější od poloviny dubna

05.09.2019

V uplynulém týdnu cena ropy na světových trzích nejprve zlevňovala...

V uplynulém týdnu cena ropy na světových trzích nejprve zlevňovala. Mohla za to patnáctiprocentní cla, která jsou nově uplatňována Spojenými státy na vybrané spotřební zboží vyvážené z Číny. Říše středu na oplátku začala vybírat cla na americké zboží v objemu 75 miliard dolarů. Tyto informace byly dále podpořeny ropným kartelem OPEC, který kvůli zvýšeným dodávkám z Iráku a Nigérie začal dodávat na světové trhy více ropy. V důsledku tohoto vývoje se snížila poptávka a navýšila nabídka na trhu s ropu, což vedlo k propadu ceny.

V průběhu včerejška se cena ropy vzpamatovala z předchozích ztrát. Stalo se tak v reakci na informaci, že Spojené státy potvrdily konání rozhovorů s Čínou o dosažení obchodní dohody. Severomořská ropa Brent se aktuálně obchoduje za 60,5 dolaru za barel a americká lehká ropa WTI se obchoduje za 56,1 dolaru za barel, což jsou podobné úrovně jako před týdnem.

 

Čerpací stanice v České republice na bouřlivý vývoj na ropném trhu příliš nereagují. Rovněž jim zatím nevadí oslabování koruny vůči dolaru, což prodražuje dovoz ropy do České republiky. Pumpaři pod vlivem konkurenčního tlaku dál mírně zlevňují. Pohonné hmoty jsou aktuálně nejlevnější od poloviny dubna. Litr benzínu v průměru stojí 32,57 koruny a litr nafty lze tankovat za průměrnou cenu 31,74 koruny. V příštím týdnu nelze očekávat prudké výkyvy v cenách paliv. Řidiči se nadále budou moci těšit z příznivých cen.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Cena ropy reaguje na nové informace kolem vývoje obchodních válek. Vyostřování obchodních válek vede k propadu ceny ropy, naopak snahy o usmiřování mezi Spojenými státy a Čínou vedou k růstu ceny ropy."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top