investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Trhy střízliví a vedou ruku amerického Fedu ke zpřísnění politiky

22.04.2024
akcieekonomikainflaceusa

Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo

22.04.2024
ekonomikačesko

Philip Morris ohromil svými výsledky

24.09.2019

Tabáková společnost Philip Morris dnes zveřejnila...

Tabáková společnost Philip Morris dnes zveřejnila výsledky za první pololetí letošního roku. Konsolidované tržby po očištění o spotřební daně a DPH meziročně vzrostly o 27,5 procenta na 8,2 miliardy korun. Konsolidovaný čistý zisk vykázal meziroční růst o 15,8 procenta na 2,0 miliardy korun.

Růstu tržeb a zisků pomáhal prodej zahřívaného tabáku v rámci náplní HEETS, které jsou využívány v zařízeních IQOS. Philip Morris za první pololetí letošního roku zaregistroval v České republice 104 tisíc nových uživatelů zahřívaného tabáku a dalších 51 tisíc zaregistroval na Slovensku.



 

V důsledku nárůstu prodejů zahřívaného tabáku od Philipa Morrise vzrostl kombinovaný tržní podíl společnosti v rámci prodeje tabákových výrobků o 1,7 procentního bodu. Nyní dosahuje úrovně 40,9 procenta. Stalo se tak, přestože tržní podíl společnosti na prodeji cigaret poklesl na 35,5 procenta.

 

Akcie Philip Morris ČR jsou obchodovány na pražské burze. Zatímco ještě v pátek 20. září šlo jednu akcii koupit za 13 100 korun, po zveřejnění výsledků ji lze momentálně prodat za 13 600 korun. V letošním roce dostali vlastníci akcií Philip Morris ČR za každý kus 1 600 korun před zdaněním v rámci výplaty dividend. Vysoké výplaty dividend lze očekávat i v příštích letech.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Společnost Philip Morris pochopila, že lidé stále více řeší zdravotní problémy spojené s kouřením. Proto na trh uvedla zahřívaný tabák, který má dle současných poznatků méně negativních dopadů na lidské zdraví. Podle prodejů se ukazuje, že sázka na zahřívaný tabák byla úspěšná a společnosti přináší vysoký růst tržeb i zisků."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top