investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nintendo zvýšilo provozní zisk o deset procent

04.02.2022

Japonský výrobce herních konzolí a videoher Nintendo zvýšil ve třetím čtvrtletí svého finančního...

Japonský výrobce herních konzolí a videoher Nintendo zvýšil ve třetím čtvrtletí svého finančního roku provozní zisk o deset procent na 252,5 miliardy jenů (47,2 miliardy Kč). Firma dnes ve své výsledkové zprávě také uvedla, že zvýšila celoroční odhad zisku o osm procent na 560 miliard jenů. Za devět měsíců do konce prosince prodala bezmála 19 milionů konzolí Switch, jejich celkový prodej tak přesáhl 100 milionů a překonal i prodej předchozí konzole Wii.

Výrobce her se snaží prodloužit životnost stárnoucího systému a loni v říjnu uvedl na trh model OLED, kterého se do konce roku prodaly téměř čtyři milionu kusů. Firma nicméně snížila celoroční odhad prodeje konzole z předchozích 24 milionů na 23 milionů kusů. Tento krok následuje po snížení výhledu konkurenční společnosti Sony. Výrobci se potýkají s nedostatkem součástek.


"Nebylo by přínosem, kdybychom najednou přibrali lidi, kteří nemají způsob myšlení společnosti Nintendo," řekl prezident společnosti Šuntaro Furukawa k případným akvizicím. Nevyloučil, že se firma zaměří na oblast metaverza.


Myšlenka metaverza, tedy on-line světa, v němž uživatelé hrají hry, nakupují a pracují, je hnacím motorem investic mimo jiné v případě společnosti Meta Platforms, která je mateřskou společností Facebooku, připomíná agentura Reuters. Nintendo se metaverzu bude věnovat, pouze pokud zajistí "překvapení a zábavu", na které se firma zaměřuje, řekl Furukawa.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Pandemie koronaviru srazila na kolena mnohá odvětví v ekonomice. Má však i své vítěze, mezi které můžeme zařadit herní průmysl. Ten si v koronavirové době vychoval nové hráče, kteří jsou ochotni za videohry utrácet stále více peněz.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top