investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ceny potravin v České republice klesají tři měsíce v řadě

17.04.2024
cenaekonomikavýrobačesko

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

17.04.2024
evropapenízeusačesko

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Německý antimonopolní úřad zahájil řízení proti platební službě PayPal

23.01.2023

Důvodem je podezření z omezování hospodářské soutěže...

Německý antimonopolní úřad zahájil řízení proti internetové platební službě PayPal. Důvodem je podezření z omezování hospodářské soutěže, informovaly dnes tiskové agentury.

Úřad zkoumá zejména pravidla, podle nichž obchodníci využívající tuto službu nesmějí nabízet nižší ceny zákazníkům, kteří si zvolí levnější platební metodu než PayPal. Prodejci mají podle úřadu rovněž zakázáno dávat najevo, že upřednostňují jinou platební metodu, nebo zákazníkům použití jiné platební metody usnadňovat.

"Tato ustanovení by mohla omezovat hospodářskou soutěž," uvedl šéf antimonopolního úřadu Andreas Mundt. "Prozkoumáme, jakou tržní silou PayPal disponuje a do jaké míry jsou internetoví obchodníci závislí na nabízení PayPalu jako platební metody," dodal. Praktiky PayPalu by podle něj mohly poškozovat spotřebitele prostřednictvím vyšších cen produktů.

"Pokud by obchodníci nemohli rozdílně vysoké náklady na různé platební metody zohledňovat odpovídajícími cenovými přirážkami nebo slevami, mohly by se jiné a nové platební metody obtížně prosazovat, nebo by vůbec nemusely vstoupit na trh," uvedl Mundt. Dominantní platební metody by tak podle něj mohly získávat další prostor pro stanovování vlastních cen.

Podle antimonopolního úřadu je PayPal v Německu vedoucí internetovou službou a zároveň jednou z nejdražších, uvedla agentura DPA.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top