investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Německo a Belgie přezkoumají možná zdravotní rizika spojená s iPhonem 12

14.09.2023

Paříž tento týden oznámila, že tento chytrý telefon přechodně stáhne z prodeje...

Německo a Belgie přezkoumají možná zdravotní rizika spojená s iPhonem 12 od společnosti Apple. S odvoláním na dnešní vyjádření belgického státního tajemníka pro digitalizaci a německého regulátora o tom informovala agentura Reuters. Paříž tento týden oznámila, že tento chytrý telefon přechodně stáhne z prodeje, protože vyzařuje příliš silné elektromagnetické vlny. Společnost Apple ve středu uvedla, že iPhone 12, uvedený na trh v roce 2020, byl certifikován několika mezinárodními orgány, podle nichž splňuje normy.

"Je mou povinností zajistit, aby všichni občané... byli v bezpečí," uvedl v prohlášení belgický státní tajemník pro digitalizaci Mathieu Michel. "Urychleně jsem se obrátil na (regulační) úřad IBPT-BIPT a požádal ho o analýzu potenciálního nebezpečí výrobku," uvedl Michel. Dodal, že regulační úřad rovněž vyzval, aby později přezkoumal všechny telefony Apple i zařízení jiných výrobců.

Německá Spolková agentura pro sítě (BNetzA) uvedla, že postup Francie by mohl sloužit jako vodítko pro celou Evropu a že pokud celý proces ve Francii dostatečně pokročí, prozkoumá tuto otázku i pro německý trh. "Spolková agentura pro sítě je v úzkém kontaktu s odpovědným orgánem ve Francii," uvedl regulátor.

Nizozemský regulátor digitálního odvětví uvedl, že se záležitostí zabývá a požádá americkou firmu o vysvětlení. Zdůraznil ale, že "neexistuje žádné akutní bezpečnostní riziko". Italské ministerstvo průmyslu informovalo, že situaci sleduje, ale prozatím nepodniká žádné kroky.

Telefony iPhone jsou klíčovým produktem Applu a na tržbách této nejhodnotnější společnosti světa se podílejí zhruba polovinou. Dosud se celosvětově prodalo podle odhadů přes 2,3 miliardy iPhonů.

Vědci v posledních dvou desetiletích provedli obrovské množství studií, aby posoudili zdravotní rizika plynoucí z mobilních telefonů. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) nebylo zjištěno, že by používání mobilních telefonů mělo nepříznivé účinky na zdraví, připomněla agentura Reuters.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top