investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Negativní signál pro německé akcie

23.10.2018

Evropské akcie dnes zahájily obchodní seanci velmi negativně...

Evropské akcie dnes zahájily obchodní seanci velmi negativně. Například německý DAX otevřel kolem -1,5 procenta a v 11:00 ztrácel kolem 2,2 procenta. Nejvíce ztrácí farmaceutická společnost Bayer, a to přes 7 procent. 

Že akcie klesají a rostou, je běžné. Dnešní propad je ale výjimečný. Německý DAX klesl pod svá lokální minima a z technického pohledu tak odstartoval další poklesový trend. Akcie v Německu ztrácí 12,5 procenta od počátku roku a jejich vyhlídky nejsou růžové. Níže v grafu je vidět růstový trend od roku 2011, který se letos zastavil. Ještě v lednu to vypadalo na pozitivní vývoj a dosáhli jsme na nová maxima. Nyní však hledáme dno, kde by se pokles mohl zastavit.


Scénář 1

 

Bude-li dodržen trend započatý v roce 2011, jsme na dně a můžeme se těšit na odražení vzhůru. V takovém případě bychom situaci měli využít k nákupům akcií se slevou. Riziko a výnos lze dobře stanovit. Při propadu pod trendovou linii je vhodné nastavit STOP-LOSS pokyny. Výběry zisků můžeme načasovat na dobu, kdy se bude hodnota akcií blížit k předchozím maximálním hodnotám. Zajímavě tak vychází poměr zisku a rizika.

 


 

Scénář 2

 

Pokud by se DAX pohyboval v trendovém pásmu, mohl by klesnout o dalších 20 procent k hodnotě 9000 bodů. Zde je vidět spodní hodnota trendového pásma a zároveň dlouhodobá silná hladina podpory. Investoři začali vždy ve větším nakupovat při poklesech v letech 2014 až 2016. V tomto případě bychom spekulovali na dlouhodobější růst. Poměr zisku a rizika by opět vycházel zajímavě. K takovému poklesu máme však daleko a pro vstup do akcií bude třeba vyhodnotit i fundamentální situaci na trhu. Pokles o dalších 20 procent může trvat třeba rok a za tu dobu se jistě změní makroekonomické podmínky na trhu.

 


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Jistě to spoustu investorů netěší, ale je dobře, že dochází k takovým výkyvům na trhu. Bez poklesů nemohou být růsty. Těžko se vstupovalo do nových pozic, když trh jenom rostl. Já osobně se nejvíce těším na zvýšenou volatilitu na trzích a na dražší cenu opcí."

Tomáš Tlach, Senior Equity Trader BHS








Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top