investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Morgan Stanley má kvůli poklesu příjmů z investičního bankovnictví nižší zisk

18.10.2023

Pokles zisku byl ale mírnější, než očekávali analytici...

Zisk americké investiční banky Morgan Stanley se ve třetím čtvrtletí meziročně snížil zhruba o devět procent na 2,4 miliardy dolarů (56 miliard Kč). Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě. Výsledky negativně ovlivnil propad příjmů z investičního bankovnictví. Pokles zisku byl ale mírnější, než očekávali analytici, zejména díky růstu příjmů ze správy majetku, uvedla agentura Reuters.

Celkové příjmy společnosti se zvýšily asi o dvě procenta na 12,3 miliardy dolarů. Banka vykázala zhruba pětiprocentní nárůst příjmů ze správy majetku, příjmy z investičního bankovnictví, které zahrnují poplatky za poradenství pří fúzích a akvizicích, se však o 27 procent snížily.

"Ačkoli podmínky na trhu zůstaly nejednoznačné, firma dosáhla solidních výsledků," uvedl šéf banky James Gormann.

Globální aktivita v oblastí fúzí a akvizicí je už téměř dva roky v útlumu a ve třetím čtvrtletí nevykázala žádné výraznější známky zlepšení. Zájem firem o fúze a akvizice podkopávají vyšší úrokové sazby, prověrky ze strany antimonopolních regulátorů a nejistota ohledně budoucího hospodářského a geopolitického vývoje.

Dnešní zpráva Morgan Stanley zakončuje zveřejňování výsledků největších amerických bank za třetí čtvrtletí, které byly převážně příznivé. Banky těžily zejména z vyšších úrokových příjmů. Největší americká banka JPMorgan Chase & Co minulý týden například oznámila, že její čtvrtletní zisk meziročně vzrostl o 35 procent na 13,15 miliardy dolarů.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top