investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Italský výrobce cukrovinek Ferrero kupuje britského rivala Fox's

07.10.2020

Italský výrobce cukrovinek Ferrero se dohodl na převzetí britského rivala Fox's Biscuits...

Italský výrobce cukrovinek Ferrero se dohodl na převzetí britského rivala Fox's Biscuits. Chce si tak rozšířit evropské aktivity a těžit ze zvýšené spotřeby cukrovinek v době, kdy řada Britů v důsledku pandemie nemoci covid-19 pracuje z domova, uvedla dnes agentura Reuters. Finanční podmínky firmy nezveřejnily, podle dřívějších informací zdroje televize Sky News by ale hodnota transakce mohla činit až 300 milionů liber (téměř devět miliard Kč).

Společnost Ferrero vyrábí například pomazánky Nutella, čokoládové pralinky Ferrero Rocher, bonbóny Tic Tac nebo čokolády Kinder. Firma v posledních letech rychle rozšiřuje své aktivity, koupila například evropské výrobce cukrovinek Kelsen Group a Delacre. Loni se rovněž dohodla na převzetí některých značek amerického potravinářského koncernu Kellog.


Ferrero koupí firmu Fox's Biscuits spolu se dvěma výrobními závody od společnosti Northern Food Grocery Group (NFGG), která je součástí britské společnosti Boparan Holdings. Předpokládá, že transakci dokončí v příštích měsících. Jde o druhou akvizici této italské firmy v Británii, v roce 2015 společnost koupila britského výrobce čokolády Thorntons.


Zdroj: ČTK



"Italská společnost Ferrero je třetím největším výrobcem cukrovinek a čokolád na světě. Společnost byla založena Pietrem Ferrerem v roce 1946 ve městě Alba."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top