investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

IKEA investuje do úpravy mimoměstských prodejen

09.05.2022

Informovala o tom dnes agentura Reuters...

Švédská společnost Ingka Group, která vlastní většinu obchodů IKEA, investuje do roku 2023 asi tři miliardy eur (75,2 miliardy Kč) na úpravu mimoměstských prodejen, aby mohly sloužit i jako distribuční centra internetového prodeje. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Ingka bude investovat ve všech regionech, nicméně třetina z uvedené částky je určena pro Londýn. Ten je zkušebním místem pro nové formáty obchodů a logististiky, poznamenal Tolga Öncü, který zodpovídá za maloobchodní provoz holdingu.

Ingka se v minulých letech přizpůsobila nárůstu internetového prodeje. Vybudovala menší prodejny, přepracovala svůj web a zavedla novou aplikaci i digitální služby, jako jsou nástroje pro plánování na dálku.

Distribuce zboží zakoupeného přes internet ze skladových sekcí blízkých mimoměstských prodejen bude podle Öncüa znamenat rychlejší a levnější dodávky s nižšími emisemi než při přepravě z několika logistických center. Velkou část investic podle něj pohltí automatizace skladových úseků stávajících mimoměstských obchodů.

Během pandemie zaznamenala IKEA rekordní poptávku po svém zlevněném vybavení do domácnosti, vzhledem k tomu, že lidé trávili více času doma. Za poslední tři finanční roky investovala Ingka do nových a stávajících obchodních domů na svých 32 trzích přibližně 2,1 miliardy eur.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Společnost Ikea založil Ingvar Kamprad, když mu bylo pouhých 17 let. K dispozici měl pouze finanční dar od svého otce za úspěšné ukončení studia.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top