investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Holdingu Porsche SE klesl zisk o pětinu

13.11.2023

V celém letošním roce holding Porsche SE nedále očekává zisk v rozmezí od 4,5 do 6,5 miliardy eur...

Holdingové společnosti Porsche SE, která je hlavním akcionářem německého automobilového koncernu Volkswagen, klesl v letošních prvních třech čtvrtletích čistý zisk zhruba o pětinu na 3,80 miliardy eur (asi 93,5 miliardy Kč). Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě.

V celém letošním roce holding Porsche SE nedále očekává zisk v rozmezí od 4,5 do 6,5 miliardy eur. Firma však upozorňuje, že výsledek se pravděpodobně bude pohybovat spíše v dolní polovině tohoto rozmezí.

Holding Porsche SE ovládaný rodinami Porscheů a Piëchů není totožný s výrobcem sportovních vozů Porsche AG, který je jednou z divizí Volkswagenu. Loni vstoupily akcie společnosti Porsche AG na burzu a holding Porsche SE v ní získal zhruba čtvrtinový podíl. Většinovým akcionářem firmy Porsche AG nadále zůstává Volkswagen.

Automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je i Škoda Auto, v říjnu oznámil, že v letošních prvních třech čtvrtletí zvýšil čistý zisk o necelé procento na 12,9 miliardy eur.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top