investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Google zvýší investice do datových center

14.04.2022

Investice letos vytvoří nejméně 12.000 pracovních míst na plný úvazek...

Americká společnost Google ze skupiny Alphabet plánuje investovat v letošním roce 9,5 miliardy USD (214,6 miliardy Kč) do svých kanceláří a datových center v USA. Investice letos vytvoří nejméně 12.000 pracovních míst na plný úvazek, oznámila dnes společnost.

Google tak letos navýší své investice z loňských sedmi miliard USD. Zaměřit se chce hlavně na datová centra v několika státech jako Nevada, Nebraska a Virginie. Google také letos otevře novou kancelář v Atlantě. Nadále bude investovat do kanceláří v domovském státě Kalifornie.

"Mohlo by se zdát, že je nelogické zvyšovat investice do fyzických kanceláří, když zavádíme větší flexibilitu ve způsobu práce. Přesto věříme, že je důležitější než kdy jindy investovat do našich kampusů," uvádí se v prohlášení.

Google se snaží vrátit zaměstnance zpátky do některých svých kanceláří v USA, Británii a Asii a Tichomoří tím, že jim nařizuje práci z kanceláře nejméně tři dny v týdnu. Mění tak předchozí politiku umožňující zaměstnancům pracovat z domova kvůli obavám z covidu-19, napsala agentura Reuters.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Alphabet je nadnárodní konglomerát, který sídlí v Mountain View v Kalifornii. Vznikl po restrukturalizaci v říjnu 2015 a stal se mateřskou společností pro Google.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top