investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Francouzská Société Générale zvýšila čtvrtletní zisk

13.05.2023

Výsledky překonaly odhady analytiků, zejména díky obchodování s dluhopisy...

Francouzský finanční ústav Société Générale v prvním čtvrtletí zvýšil čistý zisk meziročně o 5,7 procenta na 868 milionů eur (20,4 miliardy Kč). Výsledky překonaly odhady analytiků, zejména díky obchodování s dluhopisy, které kompenzovalo slabý výkon divize bankovních služeb pro drobné klienty ve Francii. Firma, která v České republice vlastní Komerční banku, to uvedla v dnešním sdělení.

Turbulence na trzích s měnami a dluhopisy podpořila obchodní aktivity banky a pomohla ke zvýšení výnosů z obchodování s cennými papíry s pevným výnosem a měnami o 16 procent. Výsledky podpořila také leasingová společnost ALD.

Celkové výnosy banky ve čtvrtletí ale klesly o 5,3 procenta na 6,7 miliardy eur. Z toho ve francouzské retailové divizi pokles činil 11 procent. Příčinou bylo omezení horní výše úrokových sazeb úvěrů a vládou nařízené zvýšení úrokových sazeb u některých spořicích účtů.

Banka současně dodala, že v letošním roce dá stranou méně peněz na špatné úvěry, než původně plánovala.

Výsledky přicházejí dva týdny předtím, než se funkce generálního ředitele ujme Slawomir Krupa. Jeho úkolem bude zvýšit hodnotu třetí největší francouzské banky s akciemi na burze po letech restrukturalizací a nevalných výsledků. Ve třetím čtvrtletí by měl představit nový strategický plán.

Komerční banka dnes oznámila, že v prvním čtvrtletí meziročně zvýšila čistý zisk o 1,4 procenta na 3,6 miliardy korun. Celkové výnosy ale o 5,5 procenta klesly a dosáhly devíti miliard korun. Banka uvedla, že výsledky ovlivnila slabší ekonomická důvěra mezi spotřebiteli a podniky a také tvrdá konkurence na bankovním trhu.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top