investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Facebook od roku 2016 investoval přes 13 mld. USD do bezpečnostních opatření

23.09.2021

Americká společnost Facebook dnes na blogu oznámila, že od roku 2016 investovala přes 13 miliard dolarů...

Americká společnost Facebook dnes na blogu oznámila, že od roku 2016 investovala přes 13 miliard dolarů (281,7 miliardy Kč) do bezpečnostních opatření. Reagovala tím na sérii článků listu The Wall Street Journal (WSJ) z minulého týdne. Deník v nich na základě uniklých dokumentů dokládá, že se Facebooku při potlačování řady vážných problémů, například dezinformací ohledně pandemie covidu-19, nedaří.

Facebook, pod nějž spadá stejnojmenná největší světová sociální síť, ale též aplikace Instagram a WhatsApp, uvedl, že se nyní bezpečností zabývá 40.000 lidí, zatímco před pěti lety to bylo 10.000 zaměstnanců.


Z dokumentů, k nimž získal přístup WSJ, vyplývá, že zaměstnanci Facebooku často identifikovali závažné problémy ohledně nevhodného obsahu nebo chování uživatelů, ale americký internetový gigant je zpravidla nedokázal napravit.


Společnost Facebook zlehčovala negativní dopady své aplikace Instagram na mladé uživatelky a chabě reagovala na poplašné zprávy zaměstnanců o tom, jak tuto platformu v rozvojových zemích využívají obchodníci s lidmi, uvedl mimo jiné deník WSJ s odvoláním na analýzu interních dokumentů Facebooku.


Americká společnost na svou obhajobu uvedla, že její technologie umělé inteligence jí v letošním prvním pololetí pomohla zablokovat tři miliardy falešných účtů. Společnost také odstranila více než 20 milionů příspěvků s nepravdivým obsahem ohledně vakcín a pandemie.


Ve srovnání s rokem 2017 odstraňuje společnost Facebook na platformách Facebook a Instagram patnáctkrát více obsahu, který porušuje nastavené normy ohledně nenávistných projevů.


Zdroj: ČTK




"Přibližně 56 procent uživatelů Facebooku jsou muži. Nejvíce zastoupenou věkovou skupinou jsou lidé ve věku 25 až 35 let. Nejvíce uživatelů pak pochází z Indie."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top