investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Daimler plánuje oddělení divize nákladních vozů i změnu názvu

03.02.2021

Německý automobilový koncern Daimler plánuje oddělení divize nákladních vozů a...

Německý automobilový koncern Daimler plánuje oddělení divize nákladních vozů a autobusů Daimler Truck a uvedení jejích akcií na burzu. Oznámila to dnes firma. Dodala, že zbývající část podniku zahrnující výrobu osobních vozů by se v budoucnosti měla přejmenovat na Mercedes-Benz.

Plány na rozdělení aktivit ještě musejí schválit akcionáři podniku na mimořádné valné hromadě, které by se měla uskutečnit ve třetím čtvrtletí. "Předpokládá se, že uvedení divize Daimler Truck na frankfurtskou akciovou burzu se uskuteční před koncem roku 2021," napsal Daimler v dnešní tiskové zprávě. "Daimler má rovněž v úmyslu přejmenovat se ve vhodnou dobu na Mercedes-Benz," dodal.


Spekulace o možném uvedení divize nákladních vozů na burzu se objevovaly již delší dobu. "Pro Daimler Truck je to klíčový okamžik. S nezávislostí přicházejí nové příležitosti," uvedl předseda představenstva divize Martin Daum. "Budeme pokračovat v růstu a udržovat si vedoucí postavení v oblasti alternativních pohonů a automatizace," dodal.


Koncern Daimler v loňském roce stejně jako ostatní automobilky těžce zasáhla koronavirová krize. Firma v lednu oznámila, že prodej jejích osobních automobilů Mercedes-Benz se loni snížil o 7,5 procenta na zhruba 2,16 milionu vozů. Již pátým rokem za sebou nicméně zůstal nad dvoumilionovou hranicí.


Zdroj: ČTK



"Za poslední den vyrostla cena akcií Daimler z 60 na více než 63 eur za kus. Aktuální tržní kapitalizace společnosti Daimler je 68 miliard eur."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top