investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Coca-Cola ve čtvrtletí zvýšila tržby o šest procent

26.07.2023

Výrobce díky vyšším cenám a silné poptávce po limonádách zároveň zlepšil celoroční výhled tržeb a zisku...

Americká společnost Coca-Cola zvýšila ve druhém čtvrtletí tržby o šest procent na 12 miliard dolarů (přes 260 miliard Kč). Největší světový výrobce nealkoholických nápojů díky vyšším cenám a silné poptávce po limonádách, zejména po jeho stejnojmenném nápoji a Spritu, zároveň zlepšil celoroční výhled tržeb a zisku. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení.

Když problémy v dodavatelském řetězci a rusko-ukrajinský konflikt zvýšily ceny komodit, jako je cukr, a také ceny za dopravu, mnoho firem vyrábějících spotřební zboží začalo zdražovat, včetně Coca-Coly. Potřebovaly si tím kompenzovat dopady těchto rostoucích nákladů. Spotřebitelé přesto stabilně utrácejí za limonády a občerstvení, i když rostoucí úrokové sazby a vyšší ceny potravin je jinak nutí více šetřit a zredukovat výdaje za zbytné zboží. Průměrné prodejní ceny společnosti Coca-Cola se ve druhém čtvrtletí zvýšily o deset procent.

Firma teď očekává, že takzvaný organický růst tržeb za celý rok dosáhne osmi až devíti procent, zatímco dosud počítala s růstem o sedm až osm procent. Celoroční růst jádrového zisku na akcii bude podle firmy činit pět až šest procent oproti dosud očekávanému růstu o čtyři až pět procent.

Akcie Coca-Coly před začátkem obchodování přidávaly na burze v New Yorku přes dvě procenta. Od začátku roku ale zhruba procento ztrácejí.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top