Čínská technologická firma Baidu vykázala zisk 2,8 miliardy jüanu

Čínská technologická firma Baidu v prvním čtvrtletí vykázala provozní zisk 2,8 miliardy...

Čínská technologická firma Baidu vykázala zisk 2,8 miliardy jüanu
 Redakce
Redakce

Čínská technologická firma Baidu v prvním čtvrtletí vykázala provozní zisk 2,8 miliardy jüanů (9,1 miliardy Kč). Loni měla ve stejném období provozní ztrátu 437 milionů jüanů. Podnik má nyní různé zdroje tržeb. Rozšířil své cloudové služby a dále aktivitu v oblastech umělé inteligence a chytré dopravy. Chce tak čelit konkurenci dalších čínských gigantů Alibaba a ByteDance.

Tržby společnosti Baidu, která mimo jiní provozuje stejnojmenný internetový vyhledávač, v prvním kvartálu stouply o 25 procent na 28,1 miliardy jüanů. Zčásti k tomu přispěl meziroční nárůst tržeb, které negeneruje reklama, na 70 procent. Pocházejí například z rychle rostoucího segmentu cloudových služeb. Analytici dotazovaní společností Refinitiv prognózovali tržby 27,3 miliardy jüanů.

Reklama


Tržby společnosti z internetové reklamy stouply na 16,3 miliardy jüanů. Meziročně to je zvýšení o 27 procent. Vlajková loď podniku, mobilní aplikace Baidu, měla na konci března 558 milionů uživatelů aktivních alespoň jednou za měsíc. Akcie Baidu, které se obchodují na burze v New Yorku.

Reklama


Zdroj: ČTK




"V loňském roce Indie zablokovala služby od čínské společnosti Baidu na svém území. Stalo se tak kvůli vzrůstajícímu napětí mezi nejlidnatějšími zeměmi na světě."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS
Reklama

Vědomosti dne

Jak obchodovat s akciemi

Svět velkých financí a tradingu na burzách je nyní otevřenější, než kdy dřív. Investiční strategie, které byly dříve výsadou malé skupiny finančníků, jsou dnes přístupné každému, kdo si zřídí účet u brokera, kterých je celá řada. Než se ale investor vrhne do světa obchodování akcií, měl by znát základní termíny a principy.

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Reklama
Reklama