investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Trhy střízliví a vedou ruku amerického Fedu ke zpřísnění politiky

22.04.2024
akcieekonomikainflaceusa

Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo

22.04.2024
ekonomikačesko

Vstup na burzu by investiční firmu CVC mohl ocenit až na 15 miliard eur

22.04.2024
akcieburzaevropainvesticeipo

Čínská společnost Tencent Music uvede akcie na burzu v Hongkongu

15.09.2022

Půjde o sekundární nabídku akcií, informovala dnes agentura Reuters. V současné době se akcie firmy obchodují na burze v New Yorku...

Čínská společnost Tencent Music Entertainment Group uvede příští týden své akcie na burzu v Hongkongu. Půjde o sekundární nabídku akcií, informovala dnes agentura Reuters. V současné době se akcie firmy obchodují na burze v New Yorku, kvůli diplomatickému napětí mezi oběma zeměmi ale hrozí, že akcie budou muset burzu opustit.

Tencent uvedl, že New York zůstane pro akcie firmy primárním trhem. Akcie na burzách v New Yorku a Hongkongu budou totožné a plně zastupitelné.

Tencent Music se stal zatím poslední čínskou firmou s akciemi ve Spojených státech, které se rozhodly uvést akcie i na burzu v Hongkongu. Snaží se tak vyvážit riziko, že americké regulační orgány jejich akcie z burz v USA vyřadí kvůli sporu o přístup k auditu, který spolu vedou Peking s Washingtonem.

Spojené státy a Čína mezitím uzavřely dohodu, která deset let trvající spor o audit ukončí. Američtí představitelé by měli zanedlouho přijet do Hongkongu a začít zkoumat skutečný stav čínských firem, které své akcie umístily na burzách v USA.

Zatímco některé čínské firmy s akciemi ve Spojených státech se rozhodly v Hongkongu získat nový kapitál, jiné jdou na burzu v Hongkongu, aniž tam plánují získat další peníze nebo vydat další akcie.

Tencent Music v srpnu oznámil, že tržby z předplatného za prodej hudby ve druhém čtvrtletí vzrostly o 18 procent.

Kvůli negativní náladě kolem čínských technologických firem v souvislosti s přísnější regulací akcie Tencentu od začátku letošního roku oslabily zhruba o 30 procent, čímž tržní hodnota firmy klesla na 8,1 miliardy dolarů (zhruba 198 miliard Kč). Na začátku loňského roku byla asi pětkrát vyšší.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top