investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Chystá se největší kontrakt na dodávku bitevníků F-35

29.10.2019

Pentagon ve spolupráci se společností Lockheed Martin...

Pentagon ve spolupráci se společností Lockheed Martin pravděpodobně uzavírá historicky největší kontrakt na dodávku nové generace bitevníků F-35. Celkem by mělo být dodáno 478 stíhaček za přibližně 34 miliard dolarů. Kontrakt by dle agentury Bloomberg neměl sloužit jen americké armádě, ale měli by se k němu připojit i spojenci.

Nové informace jsou v rozporu s tím, co dříve uvedla agentura Reuters. Podle předchozích informací totiž Pentagon neměl uzavírat se společností Lockheed Martin novou smlouvu na dodávku bitevníků F-35 dříve než v roce 2021. Do té doby se měly odstranit problémy s integrací stíhaček do testovacích simulátorů.



 

Akcie společnosti Lockheed Martin na nové informace prozatím reagovaly jen mírným růstem. Za poslední dekádu však akcie Lockheed Martin slaví obrovský úspěch. V roce 2009 byla minimální cena akcie na úrovni 57,41 dolaru. Dnes se stejná akcie obchoduje za 371,84 dolaru. Společnost Lockheed Martin je zajímavá v tom, že její akcie rostou, když ve světě narůstají bezpečnostní rizika.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Pro investory jsou akcie Lockheed Martin zajímavé tím, že se jim daří, když roste napětí ve světě. V minulosti jsme například byli zvyklí, že akcie společnosti Lockheed Martin rostly, když severokorejský režim odpaloval rakety."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top