investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Bezpečnostní rizika při budování sítí 5G mohou pomoci společnosti Nokia

27.11.2019

Německá kancléřka Angela Merkelová vyzvala, aby evropské státy...

Německá kancléřka Angela Merkelová vyzvala, aby evropské státy postupovaly jednotně při zavádění sítí páté generace (5G). Prvořadé by mělo být bezpečnostní hledisko. Výzva německé kancléřky je nasměrovaná proti obchodním zájmům čínské společnosti Huawei. Ta se uchází o technologické zakázky v řadě evropských států.

Angela Merkelová reaguje na některé zákonodárce ze Spolkového sněmu, kteří požadují, aby společnost Huawei byla vyloučena ze smluv na dodávku sítí páté generace. Zákonodárci jsou znepokojeni informacemi ze strany Spojených států, které tvrdí, že zavádění sítí páté generace může sloužit k čínské špionážní činnosti.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Německo se na společném postupu vůči Číně chce nejprve dohodnout s Francií. Případná dohoda by následně mohla sloužit jako základ pro společný postup celé Evropské unie. Existují však obavy, že hledání společného postoje bude obtížné. Rovněž by mohlo dojít ke zpomalení a prodražení zavádění sítí páté generace do praxe.

 

Aktuální vývoj kolem bezpečnostních otázek může pomoci konkurentům společnosti Huawei. Ti na úkor čínské společnosti mohou získat mnoho lukrativních zakázek. Z evropských firem by to mohlo pomoci například společnosti Nokia, které se v letošním roce příliš nedaří.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Společnost Nokia může získat rozsáhlé množství zakázek na budování sítí páté generace v Evropě. Na rozdíl od společnosti Huawei se nesnaží konkurovat nízkými cenami. Místo toho se marketing společnosti Nokia zaměřuje na důvěru a nový přístup k bezpečnosti."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top