investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Benzín a nafta stále zlevňují. Již brzy ale nebudou

27.06.2019

V uplynulém týdnu opět klesly ceny pohonných hmot...

V uplynulém týdnu opět klesly ceny pohonných hmot. Tempo snižování cen však začíná klesat. V průběhu července přejdou ceny benzínu a nafty do stagnace. Na přelomu července a srpna nelze vyloučit, že se na čerpacích stanicích začne zdražovat. Nasvědčuje tomu aktuální vývoj na světových trzích.

Holubičí politika Americké centrální banky (Fed) si připravuje půdu pro snížení úrokových sazeb. Investoři na současný vývoj reagují, což se projevuje snižováním hodnoty dolaru. Slabší americká měna je jednou z příčin růstu ceny ropy na světových trzích, což vytváří zajímavou situaci pro státy, jako je Česká republika. Na jednu stranu se totiž musíme vypořádat s dovozem ropy, která je v dolarovém vyjádření dražší. Na druhou stranu zas můžeme využít posilování koruny vůči dolaru, což nám umožní zlevnit dovoz ropy v korunovém vyjádření. Budoucí vývoj cen bude záležet na tom, který z těchto faktorů převáží a jaké další faktory budou ovlivňovat vývoj na ropném a měnovém trhu.

 

Ještě před týdnem se barel ropy Brent dal nakoupit za 62 dolarů. Aktuálně se cena pohybuje nad úrovní převyšující 66 dolarů za barel. V uplynulém týdnu jsme tak byli svědky prudkého růstu ceny na ropných trzích. Kromě již zmiňované politiky Fedu za to mohly i další faktory. Nadále eskaluje napětí na Blízkém východě. Americký prezident Donald Trump sice odvolal letecký útok na Írán, nicméně uvalil nové sankce na špičky íránského režimu. Donald Trump rovněž požaduje, aby byly Spojeným státům kompenzovány náklady za ochranu klíčové přepravní cesty skrze Hormuzský průliv.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Další vývoj ceny ropy ovlivní jednání mezi Spojenými státy a Čínou u příležitosti setkání zemí G20, které se bude konat v pátek a v sobotu v Japonsku. Následovat bude rovněž důležité jednání zemí sdružených v kartelu OPEC společně s dalšími spojenci. Jednat se bude především o novém nastavení těžebních limitů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top