investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Banky blokují Binance přístup do bankovního systému v USA

09.06.2023

V praxi to znamená, že její zákazníci nebudou moci od 13. června používat dolary k nákupu kryptoměn...

Platební a bankovní partneři kryptoměnové burzy Binance.US mají v úmyslu přerušit vztahy s touto burzou. V praxi to znamená, že její zákazníci nebudou moci od 13. června používat dolary k nákupu kryptoměn na platformě ani je vybírat. To omezí schopnost burzy podnikat ve Spojených státech. Binance o tom informovala na svém účtu na twitteru a dodala, že preventivně pozastavuje veškeré vklady amerických dolarů.

Na bankovní transakce kryptoměnové burzy Binance se zaměřila americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC), která na firmu Binance a jejího zakladatele podala občanskoprávní žalobu. Tvrdí v ní mimo jiné, že burza i její zakladatel Changpeng Zhao, v branži nazývaný podle začátečních písmen svého jména jako CZ, porušili americké zákony o cenných papírech.

Zhaoův vliv a vlastnictví americké i mezinárodní pobočky Binance a mezinárodní sítě offshorových holdingových společností americkou burzovní komisi přiměly podat mimořádný návrh na vydání dočasného zajišťovacího příkazu, který by zmrazil veškerá dolarová aktiva burzy. SEC offshorové holdingové společnosti podezírá, že mezi sebou přesouvaly majetek v hodnotě miliard dolarů.

Zákazníci o své peníze nepřijdou. Ti, kteří do stanoveného data peníze nevyberou, je teoreticky stále mohou převést na stablecoiny, například tether, a ty pak vybrat a převést zpět na dolary jinde. Obchodování, vklady a výběry v kryptoměnách zůstanou plně funkční. Naznačuje to však, že bankovní partneři burzy Binance se rozhodli, že burza je příliš rizikovým klientem a že odhalení případu SEC jsou dost významná a nelze je ignorovat.

Podle dokumentů, které Binance poskytla burzovní komisi, jsou bankovními partnery burzy Axos Bank, Cross River Bank a zkrachovalé banky Silvergate, Signature a Silicon Valley. Ty zpracovaly pro burzu v USA transakce v objemu miliard USD, upozornil server CNBC.

Ceny kryptoměn na zprávu téměř nereagovaly. Bitcoin dnes v Asii mírně oslaboval a pohyboval se kolem 26.500 USD (581.800 Kč). Za celý týden ztrácí zhruba dvě procenta.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top