investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Bank of America zvýšila čtvrtletní zisk o desetinu

17.10.2023

Podobně jako její konkurenti těžila z vyšších příjmů z úroků...

Bank of America, což je druhá největší bankovní společnost ve Spojených státech, ve třetím čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o deset procent na 7,8 miliardy dolarů (zhruba 181 miliard Kč). Oznámila to dnes v tiskové zprávě. Podobně jako její konkurenti těžila z vyšších příjmů z úroků, výsledky v investičním bankovnictví a obchodování navíc překonaly očekávání analytiků, informovala agentura Reuters. Naproti tomu investiční banka Goldman Sachs kvůli rozsáhlým odpisům vykázala pokles zisku, a to zhruba o třetinu.

Čisté příjmy z úroků se v případě Bank of America meziročně zvýšily o čtyři procenta na 14,4 miliardy dolarů. Příjmy z poplatků v investičním bankovnictví banka zvýšila o dvě procenta na 1,2 miliardy dolarů, příjmy z obchodování se zvýšily o osm procent na 4,4 miliardy dolarů.

Celkové příjmy banky vzrostly o tři procenta na 25,2 miliardy dolarů. "Náš tým dosáhl dalšího dobrého čtvrtletí," uvedl šéf podniku Brian Moynihan. "Získali jsme nové klienty a účty ve všech oblastech podnikání," dodal.

Nárůst čtvrtletního zisku minulý týden oznámila největší americká banka JPMorgan Chase & Co i další přední finanční ústavy. Společnost Goldman Sachs dnes nicméně uvedla, že její čistý zisk se ve třetím čtvrtletí snížil na 2,06 miliardy dolarů (47,9 miliardy Kč) z 3,07 miliardy dolarů před rokem.

Banka Goldman Sachs ve čtvrtletí odepsala 506 milionů dolarů v souvislosti s prodejem divize GreenSky a dalších 358 milionů dolarů z investic do nemovitostí. Celkové příjmy ale banka meziročně zvýšila o deset procent na 4,9 miliardy dolarů.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top