investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Automobilka Tesla po USA zlevnila auta i v Evropě, Singapuru a v Izraeli

14.04.2023

Před týdnem firma zlevnila auta ve Spojených státech, od ledna už popáté...

Americký výrobce elektromobilů Tesla snížil ceny svých aut v Evropě, Izraeli a Singapuru. Před týdnem firma zlevnila auta ve Spojených státech, od ledna už popáté. Díky slevám Tesla v prvním čtvrtletí zvýšila odbyt o čtyři procenta, investoři se ale obávají o ziskové marže, které jsou vysoko nad průměrem odvětví. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Několik dní po po zveřejnění odbytových čísel automobilka informovala o zmíněném snížení cen v USA. Společnost přitom uvedla, že kvůli přísnějším americkým normám se od 18. dubna sníží na polovinu daňová úleva 7500 dolarů (přes 158.000 Kč), kterou lze od letošního ledna využít pro její základní elektromobil Model 3. Subvence pro elektromobily jsou součástí amerického zákona o snižování inflace (IRA).

V Německu automobilka snížila cenu svých vozů Model 3 a Model Y o 4,5 až 9,8 procenta, ukazují aktuální údaje na internetových stránkách firmy. Tesla tam svá auta letos zlevnila už podruhé, v lednu to bylo až o 17 procent.

Tesla je automobilkou s nejvyšší tržní hodnotou na světě. Loni firma nesplnila cíl svého šéfa Elona Muska, který počítal s růstem odbytu o 50 procent. Kvůli logistickým problémům a slabší poptávce automobilka zvýšila odbyt o 40 procent, lednové zlevňování podle Muska vedlo k nárůstu objednávek.

Výsledky hospodaření za první čtvrtletí Tesla oznámí příští týden.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top