investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Automobilka Porsche vstoupí do hlavního akciového indexu DAX

06.12.2022

Od 19. prosince v něm nahradí výrobce sportovního oblečení a obuvi Puma...

Německý výrobce sportovních vozů Porsche po dvou měsících na burze vstoupí do hlavního akciového indexu DAX ve Frankfurtu nad Mohanem. Od 19. prosince v něm nahradí výrobce sportovního oblečení a obuvi Puma, informovala v pondělí burzovní společnost Deutsche Börse.

Akcie Porsche od vstupu na frankfurtskou burzu koncem září posílily přibližně o 30 procent. Automobilka rychle předstihla svou bývalou mateřskou společnost Volkswagen a stala se nejhodnotnějším výrobcem automobilů v Evropě.

Společnost Deutsche Börse, která frankfurtskou burzu provozuje, pravidelně přehodnocuje složení indexu na základě tržní hodnoty jednotlivých firem a objemu obchodování. Hlavní akciový index DAX se loni v září rozšířil z 30 na 40 firem. Puma se nyní přesune do indexu MDAX, který čítá 50 firem se středně velkou tržní kapitalizací.

Do indexu MDAX se zařadí také společnost Verbio, která se zabývá zelenou energetikou. Do indexu SDAX, kde jsou firmy s nižší tržní hodnotou, přibude realitní společnost Deutsche Wohnen a výrobce baterií Varta.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top