investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Japonská automobilka Nissan téměř zdvojnásobila celoroční zisk

09.05.2024
autojaponskotržby

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Apple nabízí urovnání antimonopolních obvinění

12.12.2023

Apple by se tak mohl vyhnout vysoké pokutě...

Americká společnost Apple nabízí urovnání antimonopolních obvinění ze strany Evropské unie ohledně služby Apple Pay. Uvádějí to tři zdroje, na které se dnes odvolává agentura Reuters. Firma podle nich navrhla konkurentům, že jim umožní přístup ke svým systémům mobilních plateb, které se používají pro mobilní peněženky. Apple by se tak mohl vyhnout vysoké pokutě.

Evropská komise (EK), která v unii dohlíží na ochranu hospodářské soutěže, loni Apple obvinila, že konkurentům omezuje přístup ke své technologii bezkontaktních plateb. Tím podle komise komplikuje vývoj konkurenčních služeb na zařízeních Applu. Komise si pravděpodobně příští měsíc vyžádá zpětnou vazbu od konkurentů a zákazníků, než rozhodne, zda nabídku Applu přijme, uvedly zdroje Reuters.

Službu Apple Pay používá v Evropě více než 2500 bank a přes 250 fintechových firem a malých bank zaměřených na oblasti, kterým se ty velké tolik nevěnují.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top