investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Americký výrobce čipů Intel chce uvést na burzu svou další divizi

04.10.2023

Po automobilovém dodavateli Mobileye tentokrát půjde o jeho byznys s programovatelnými speciálními čipy...

Americký výrobce čipů Intel pokračuje v restrukturalizaci a chce uvést na burzu svou další divizi. Po automobilovém dodavateli Mobileye tentokrát půjde o jeho byznys s programovatelnými speciálními čipy, které se používají například v komunikační technice nebo v infrastruktuře datových center. Firma to uvedla na svých webových stránkách.

Skupina Programmable Solutions Group (PSG) bude zpočátku vedena jako samostatná obchodní jednotka a v příštích dvou až třech letech bude uvedena na burzu, oznámil polovodičový gigant.

Základem divize je společnost Altera, která se specializuje na čipy a kterou Intel koupil v roce 2015. Intel loni převedl na burzu izraelskou firmu Mobileye, kterou převzal v roce 2017, ale ponechal si nad ní kontrolu.

Intel kdysi dominoval polovodičovému byznysu, ale po problémech s vývojem nových čipů svou pozici ztratil. Generální ředitel Pat Gelsinger se nyní zaměřuje na nové výrobní procesy, aby firmě pomohl v návratu na výsluní.

V současné době těží z trendů v technologickém průmyslu jiné polovodičové společnosti. Nvidia je silná v oblasti technologií umělé inteligence a smluvní výrobci jako TSMC vedou v oblasti procesorů pro chytré telefony.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top