investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Akcie Société Générale prudce klesly

18.09.2023

Zklamala nová firemní strategie...

Akcie Société Générale dnes klesly o 7,6 procenta, což je nejvíce od března. Třetí největší francouzská banka a mateřská společnost české Komerční banky zveřejnila plán nového generálního ředitele, který v nadcházejících letech počítá s malým, pokud vůbec nějakým, růstem ročních tržeb. Analytiky podle agentury Bloomberg zklamala vyhlídka tržeb, cíl ziskovosti a nedostatek podrobností o prodeji aktiv.

Société Générale si stanovila cíl průměrného růstu tržeb v příštích třech letech v rozmezí od nuly do dvou procent. Mírně také snížila klíčový ukazatel výnosnosti, zatímco někteří analytici očekávali, že ho zvýší. Nový generální ředitel Slawomir Krupa, který nastoupil v květnu, nastínil snížení nákladů a zvýšil cíle pro klíčový ukazatel kapitálu.

Banka po nákladném odchodu z Ruska v loňském roce zaostává za francouzským lídrem BNP Paribas a za některými dalšími evropskými rivaly. Panují také obavy, že je příliš spojena s nestabilním investičním bankovnictvím.

Krupa na dotaz ohledně negativní reakce trhu odpověděl, že se jí nebojí. "Je to správný plán pro banku na desetiletí dopředu," citovala ho agentura Reuters. Zdůraznil, že důvěryhodnost a plnění cílů "je pro něj klíčové", protože banka podle něj právě v tomto směru trhy často nepřesvědčila.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top