investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Pražské energetice loni klesl čistý zisk o 6,5 procenta

06.05.2024
energetikatržbyčesko

Akcie Asos a H&M po zveřejnění výhledu výrazně zpevnily

15.06.2023

Evropské akciové trhy jako celek přitom klesaly...

Akcie švédského prodejce módního oblečení H&M dnes dopoledne zpevnily zhruba o sedm procent, akcie britského internetového prodejce textilu Asos pak o 16 procent. Reagují na zveřejnění příznivého hospodářského výhledu obou firem. Evropské akciové trhy jako celek přitom klesaly kvůli obavám, že Evropská centrální banka (ECB) zvýší základní úrokovou sazbu. Píše o tom agentura Bloomberg.

Prodej H&M ve třech měsících do května stagnoval. Podle prodejce ovlivnilo nákupy chladné jarní počasí. Tržby za 57,62 miliardy švédských korun (118 miliard Kč) ale znamenají, že je to první čtvrtletí, kdy se firemní podnikání zcela zotavilo z pandemie. A červen začal dobře, uvedl podnik.

Společnost Asos se vrátila k zisku. Britský on-line prodejce předpovídá až 60 milionů liber (1,7 miliardy Kč) upravený provozní příjem ve druhé polovině roku. Snižuje zásoby a posiluje své nevýkonné značky a trhy. Firmu, jejíž hodnota se za poslední tři roky snížila asi o 90 procent, se generální ředitel José Antonio Ramos Calamonte snaží přebudovat.

Prodejci oděvů čelí zvýšené konkurenci začínajícího internetového konkurenta Shein. Ten si získává zákazníky po celém světě tím, že nabízí oděvy za ještě nižší ceny.

Panevropský index STOXX Europe 600 dnes krátce po poledni ztrácel 0,3 procenta a držel se nad 463 body.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top