investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Změna členů bankovní rady by neměla mít velký dopad na politiku ČNB

11.01.2017

Světové trhy včera obchodovaly opatrně před dnešním projevem Donalda Trumpa i začátkem výsledkové sezóny a většina indexů skončila ...

Světové trhy včera obchodovaly opatrně před dnešním projevem Donalda Trumpa i začátkem výsledkové sezóny a většina indexů skončila v mírné ztrátě. Silný byl ale Russell 2000 a také Nasdaq. Index Nasdaq si připsal již čtvrtý růst v řadě a dosáhl tak nejdelší šňůru nových maxim v řadě od roku 1999. Ropa pokračovala v poklesu, zemní plyn naopak předvedl výraznou otočku nahoru. Dolar, zlato a dluhopisy se stabilizovaly. Průmyslové komodity dnes v noci výrazně posilovaly poté, co Čína potvrdila závazek omezování jejich produkce.

Světová banka na letošní rok předpokládá růst světové ekonomiky na úrovni solidních 2,7 %.

Novými členy bankovní rady ČNB budou od února Oldřich Dědek a Marek Mora. Vliv na monetární politiku by neměl být výrazný. Růst inflace a objemu spekulací na korunu ale tlačí na ČNB, aby kurzový závazek uvolnila co nejdříve.

Dnes probíhá pouze nemonetární meeting ECB, takže neočekáváme žádnou změnu monetární politiky. Uvidíme řadu makrodat z Velké Británie, které by měly naznačit, jaké segmenty ekonomiky byly postiženy poklesem libry a které naopak benefitovaly. V Americe uvidíme týdenní zásoby ropy a v 17:00 bude tisková konference Donalda Trumpa, která pravděpodobně zahýbe jednotlivými sektory amerického akciového trhu.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top