investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Zisk i tržby Zoomu překonaly odhady, firma čeká další růst

02.06.2021

Poskytovatel videohovorů Zoom dál těží z masivních změn na trhu práce a ve výuce...

Poskytovatel videohovorů Zoom dál těží z masivních změn na trhu práce a ve výuce způsobených pandemií. Za tři měsíce do konce dubna meziročně zvýšil zisk na 227,4 milionů z 27 milionů dolarů (4,73 miliardy z 561 milionů Kč) a překonal odhady. Firma po úterním burzovním obchodování uvedla, že díky práci z domova a on-line výuce očekává další stabilní růst. Její akcie přidávaly po závěru přechodně až tři procenta.

Tržby se v uplynulém čtvrtletí zvýšily o 191 procent na 956,2 milionu dolarů. Analytici podle dat společnosti IBES Refinitiv odhadovali, že budou činit 906 milionů dolarů. V aktuálním čtvrtletí Zoom odhaduje tržby od 985 milionů do 990 milionů dolarů. Analytici očekávají 931,8 milionu dolarů.


Vysoký počet bezplatných uživatelů firmě, která provozuje některá svá vlastní datová centra, zvyšuje náklady. Zoom ale oznámil, že se mu podařilo zvýšit počet platících zákazníků meziročně o 160 procent.


Zoom se nyní podle šéfa firmy Erica Yuana připravuje na postupný návrat zaměstnanců do kanceláří. Kromě videokonferencí se chce soustředit i na telefonáty uvnitř firem. Za tím účelem vyvinul vlastní telefonní přístroj s velkým displejem. Yuan si ale nemyslí, že se svět vrátí do stavu před pandemií. "Hybridní pracovní model zůstane," citovala ho agentura DPA.


Zdroj: ČTK




"Společnost Zoom se stala jedním z vítězů pandemie. Výrazně těží z častějšího využívání práce z domova a nižší četnosti osobních byznysových setkání."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top