investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Zisk Gazpromu za devět měsíců klesl o 17,7 procenta

14.11.2023

Několika předním světovým producentům ropy letos klesl zisk kvůli nižším mezinárodním cenám ropy a plynu...

Čistý zisk ruské ropné společnosti Gazprom Něfť za devět měsíců letošního roku klesl o 17,7 procenta na 369,6 miliardy rublů (92,8 miliardy Kč). Uvedla to firma, která je ropnou divizí plynárenského gigantu Gazprom a třetím největším producentem ropy v Rusku, v dnešním prohlášení. Několika předním světovým producentům ropy letos klesl zisk kvůli nižším mezinárodním cenám ropy a plynu, upozornila agentura Reuters.

Tržby firmy se za leden až září snížily na 2,4 bilionu rublů z 2,5 bilionu rublů za prvních devět měsíců loňského roku. Výsledky jsou podle ruských účetních standardů. Ty obvykle neberou v úvahu údaje od dceřiných společností a slouží jako základ pro výpočet dividend.

Mateřský Gazprom je největší plynárenskou firmou na světě podle produkce a rezerv. Minulý týden tržní hodnota Gazpromu klesla pod tržní hodnotu jeho divize Gazprom Něfť. Podle analytiků se tak stalo zřejmě poprvé od listopadu 2016. Mohly za to vysoké ceny ropy a oznámení Gazprom Něfť o výplatě dividendy. Správní rada doporučila vyplatit za devět měsíců dividendu 82,94 rublu na akcii, což je mnohem více, než čekali analytici.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top