investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Tento týden nebude patřit k těm klidnějším

29.04.2024
S&P500akciedow jonesekonomikausa

Philips se dohodl na urovnání žalob v USA

29.04.2024
akciesoudusa

Musk v Číně pohnul s technologií samořízení

29.04.2024
akcietechnologieteslačína

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Zisk Bank of America ve čtvrtletí klesl

16.04.2024

Slabší výsledek vykázala spotřebitelská divize a banka odepsala více úvěrů...

Americké bance Bank of America (BofA) v prvním čtvrtletí klesl zisk meziročně na 6,7 miliardy dolarů (asi 159 miliard Kč) z 8,2 miliardy. Slabší výsledek vykázala spotřebitelská divize a banka odepsala více úvěrů, zejména u kreditních karet. Druhá největší americká banka to uvedla ve svém dnešním sdělení. Investiční banka Morgan Stanley zisk v prvních třech měsících roku naopak zvýšila na 3,4 miliardy dolarů ze tří miliard ve stejném období loni. Pomohlo jí oživení v investičním bankovnictví.

BofA i Morgan Stanley patří mezi velké věřitele, kteří zvažují, jaký dopad by na ně mohlo mít případné rozhodnutí americké centrální banky (Fed) snížit v letošním roce úrokové sazby. Tento krok by snížil příjmy bank z úroků, ale potenciálně by mohl povzbudit ekonomickou aktivitu a poptávku po půjčkách.

Čistý úrokový výnos (NII), tedy rozdíl mezi příjmy z úvěrů a platbami za vklady se v Bank of America ve čtvrtletí snížil o tři procenta na 14 miliard dolarů. Na vině byly vyšší náklady na vklady a jen mírný růst úvěrů.

Lépe se dařilo investičnímu bankovnictví a správě majetku. To částečně kompenzovalo pokles úrokových plateb.

Z větší aktivity na kapitálových trzích těžila banka Morgan Stanley. Příjmy z investičního bankovnictví v uplynulém čtvrtletí meziročně zvýšila o 16 procent.

Celkové příjmy společnosti Morgan Stanley se v prvním čtvrtletí zvýšily na 15,14 miliardy dolarů oproti 14,5 miliardy USD ve stejném období loni.

Akcie BofA jsou před začátkem obchodování bez větší změny. Akcie Morgan Stanley přidávají 3,5 procenta, od začátku roku přitom téměř sedm procent ztratily a zaostávají za širším indexem S&P 500.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top