investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Zisk Bank of America ve čtvrtletí klesl

16.04.2024
akciebankatržbyusa

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Zákaz Trumpova účtu se nevyplácí. Akcie Twitteru klesají o 8 procent

11.01.2021

Poté, co Twitter trvale zablokoval účet dosluhujícího prezidenta Spojených států Donalda Trumpa...

Poté, co Twitter trvale zablokoval účet dosluhujícího prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, se cena akcií této sociální sítě snižuje v předburzovním obchodování o více než 8 procent. Twitter byl oblíbeným kanálem, kterým americký prezident komunikoval svou politickou linii. Díky této sociální síti se mu dařilo obcházet zavedená média, která Trumpa často kritizovala.

Twitter uvedl, že Trumpovy tweety podněcovaly násilí. Sociální síť se proto rozhodla vyslyšet volání po nutnosti omezovat šíření dezinformací a nenávistných projevů. Kvůli svému rozhodnutí však Twitter hned vzápětí čelil kritice, že brání svobodě slova. Rozhodnutí zablokovat jeden z klíčových účtů na celé sociální síti se nelíbilo ani investorům, kteří začali akcie Twitteru vyprodávat.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Po zákazu účtu @realDonaldTrump byl odeslán příspěvek z účtu @POTUS, který patří pod kancelář amerického prezidenta. Pravděpodobně sám Donald Trump v něm píše: "Jak jsem již dlouho říkal, Twitter jde proti svobodě projevu. Dnes večer se jeho zaměstnanci koordinovali s demokraty a radikální levicí a odstranili můj účet, aby mě umlčeli." Tento příspěvek byl následně rovněž smazán.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Podobně jako Twitter se zachoval i Facebook, který dočasně zablokoval účty Donalda Trumpa. Akcie Facebooku však reagují výrazně klidněji a klesají jen o 2 procenta."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top