Vodafone jedná o strategické spolupráci s ČEZ

Mobilní operátor Vodafone jedná s energetickou skupinou ČEZ o možnostech...

Vodafone jedná o strategické spolupráci s ČEZ
 Redakce
Redakce

Mobilní operátor Vodafone jedná s energetickou skupinou ČEZ o možnostech strategické spolupráce. Jednání začala již před loňskou aukcí kmitočtů pro sítě 5G. ČTK to řekl mluvčí Vodafonu Ondřej Luštinec. Informaci o jednáních přinesly dnešní Hospodářské noviny.

Hospodářské noviny napsaly, že ČEZ jedná o koupi Vodafonu a jasno by mělo být do léta. "Hospodářským novinám jsme potvrdili, že už od období před 5G aukcí probíhají se společností ČEZ jednání o různých možnostech strategické spolupráce. Nepotvrdili jsme ale, že se jedná rovnou o prodeji celé společnosti Vodafone," řekl ČTK Luštinec.

Reklama


Polostátní ČEZ loni zvažoval zásadnější vstup do telekomunikačního sektoru prostřednictvím účasti v aukci kmitočtů pro sítě 5G. Nakonec se do tendru nepřihlásil. Firma provozuje virtuálního operátora Mobil od ČEZ, který využívá infrastrukturu O2. V současnosti má kolem 125.000 zákazníků. Vedle toho energetická skupina dlouhodobě investuje i do internetových optických sítí.

Reklama


Vodafone loni v aukci potřebné frekvence vydražil. V současnosti má operátor okolo čtyř milionů zákazníků a ve fiskálním roce končícím loni v březnu vydělal 1,46 miliardy korun. Součástí Vodafonu je i největší tuzemská kabelová síť UPC. Vodafone ČR je od roku 2005 součástí nadnárodní skupiny Vodafone Group.


Zdroj: ČTK



"Skupina Vodafone Group provozuje mobilní a pevné sítě v 21 zemích a ve 48 dalších spolupracuje v oblasti mobilních sítí s partnery. Skupina Vodafone Group má více než 300 milionů mobilních zákazníků, více než 27 milionů zákazníků s pevným připojením a více než 22 milionů televizních zákazníků."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS
Reklama

Vědomosti dne

Jak obchodovat s akciemi

Svět velkých financí a tradingu na burzách je nyní otevřenější, než kdy dřív. Investiční strategie, které byly dříve výsadou malé skupiny finančníků, jsou dnes přístupné každému, kdo si zřídí účet u brokera, kterých je celá řada. Než se ale investor vrhne do světa obchodování akcií, měl by znát základní termíny a principy.

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Reklama
Reklama