investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Velká digitalizace maloobchodního řetězce

09.03.2022

Obří maloobchodní síť Best Buy roste díky přechodu k e-commerce a její akcie budou nejspíš následovat.

Společnost Best Buy, jeden z největších prodejců elektroniky v USA, je velmi zdařilým příkladem transformace klasického maloobchodního řetězce v rostoucí e-commerce společnost zaměřenou na technologie a zákaznický servis. Společnost Best Buy při zachování svých více jak 1000 kamenných prodejen, dokázala významně navýšit svůj on-line prodej a zavedla úspěšný zákaznický prémiový program. Tato transformace, kdysi obyčejného maloobchodu, poskytuje při zajímavém ocenění atraktivní příležitost investice do kvalitní hodnotové společnosti.

O firmě

Best Buy je americký nadnárodní prodejce spotřební elektroniky se sídlem v Richfieldu v Minnesotě. Původně byl založen Richardem M. Schulzem a Jamesem Wheelerem v roce 1966 jako specializovaný audio obchod s názvem Sound of Music. Jak se sortiment obchodu rozrůstal, bylo potřeba změnit jméno. Současný název nese společnost od roku 1983. I když dodnes nabízí mnoho zboží zaměřeného na hudbu, zaměření je dnes už mnohem širší a obsahuje prakticky všechnu spotřební elektroniku. Podobně jako jiným prodejcům elektroniky i společnosti Best Buy prospěla doba pandemie. Její tržby vzrostly v roce 2020 o 8,3 % na 47 miliard dolarů ve srovnání s předchozím rokem – dost na to, aby se společnost letos posunula o devět míst v žebříčku Fortune 500 (66. místo). Zisk se mezitím vyšplhal o výrazných 16,7 %. Úspěch lze částečně připsat přechodu na home office, který vyvolal větší poptávku po kancelářském vybavení do domácností. Dnes má firma již přes 1000 kamenných prodejen a více než 100000 zaměstnanců nejen v USA, ale i v Mexiku a Kanadě. Dlouhodobě se také drží mezi 100 největšími podniky v Americe.

Příležitost

Majitelé této akcie mají možnost účastnit se masivního přerodu klasického maloobchodu v moderní e-commerce společnost. Prodejce očekává, že online nakupování bude v tomto roce představovat 40 % tržeb ve srovnání s pouhými 19 % o dva roky dříve. Tato změna s sebou obvykle nese výrazně vyšší dynamiku růstu a díky sníženým nákladům i vyšší ziskovost. Velký příslib do budoucna znamená i úspěšný věrnostní program. Ten umožňuje svým členům prioritní přístup k novinkám či nedostatkovému zboží, levnějším nákupům, servisu a podobně. Této služby pravidelně využívá více jak 3 miliony zákazníků a generují tak další zisk pro společnost. Její kamenné prodejny navíc našly další využití ve spolupráci s firmami jako například Amazon, které v nich mohou vydávat své zboží. Příští oznámení hospodářských výsledků firmy proběhne 23.3. V něm již bude zřejmý vliv digitalizace i úspěšného věrnostního programu.

Očekáváme proto nárůst hodnoty akcie o cca 38% pro následujících 12 měsíců + dividendový výnos ve výši 3% ročně.

*Výnosy minulé nejsou zárukou výnosů budoucích. BH Securities je licencovaný obchodník s cennými papíry a člen Burzy cenných papírů Praha, a. s. Společnost byla založena v roce 1993 a je subjektem regulovaným Českou národní bankou.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top