investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

USA trpí největším růstem nezaměstnanosti od Velké hospodářské krize

21.05.2020

Ministerstvo práce Spojených států oznámilo, že v minulém týdnu požádalo...

Ministerstvo práce Spojených států oznámilo, že v minulém týdnu požádalo 2,4 milionu lidí o podporu v nezaměstnanosti. Za posledních devět týdnů přišlo o práci 38,6 milionu Američanů. To je zcela bezprecedentní nárůst srovnatelný pouze s vývojem za Velké hospodářské krize, která propukla v roce 1929.

Míra nezaměstnanosti ve Spojených státech by v průběhu května mohla vzrůst až k úrovni 20 procent. V dubnu se míra nezaměstnanosti pohybovala na úrovni 14,7 procenta. Ministr financí Spojených států Steven Mnuchin upozornil, že nezaměstnanost bude dále narůstat a v případě prodlužování restriktivních opatření hrozí, že americká ekonomika bude trvale poškozena.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Kritickou situaci americké ekonomiky potvrzuje i řada dalších průzkumů. Například Úřad pro sčítání lidu informoval, že téměř polovině amerických domácností klesly v průběhu pandemie příjmy. Na základě tohoto vývoje dochází ke snižování poptávky v ekonomice, což vede k výraznému poklesu hrubého domácího produktu.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Firmy ve Spojených státech a Evropské unii trpí kvůli pandemii koronaviru srovnatelným způsobem. Přesto ve Spojených státech narůstá nezaměstnanost výrazně rychleji než v Evropské unii. Ukazuje se, že evropská podpora pracovního trhu je účinná. Jakmile však skončí, mohou desítky milionů Evropanů přijít o práci."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top