investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržní hodnota firmy Novo Nordisk překonala hodnotu Tesly

08.03.2024

Firma úspěšně otestovala experimentální přípravek na hubnutí...

Tržní hodnota dánské farmaceutické společnosti Novo Nordisk překonala hodnotu amerického výrobce elektromobilů Tesla. Akcie dánské firmy ve čtvrtek zpevnily téměř o devět procent a dostaly se na rekord po zprávě, že firma úspěšně otestovala experimentální přípravek na hubnutí. Dnes to napsal server CNBC.

První fáze testování pilulky amykretin vykázala po 12 týdnech mezi účastníky úbytek hmotnosti o 13,1 procenta. Úspěch zaznamenala firma Novo Nordisk už se svým lékem na hubnutí Wegovy, díky němuž se loni stala nejhodnotnější veřejně obchodovanou společností v Evropě.

Novo Nordisk je nyní dvanáctou nejhodnotnější společností na světě s tržní kapitalizací 604 miliard dolarů (bezmála 14 bilionů Kč), což je více než loňský hrubý domácí produkt (HDP) Dánska. Tržní hodnota Tesly ve čtvrtek činila 569 miliard dolarů.

První údaje o amykretinu představují pro společnost Novo Nordisk nový milník, který by mohl nabídnout účinnější a méně invazivní alternativu k již úspěšným injekčním lékům Wegovy a Ozempic, píše CNBC. Přípravek Wegovy vykázal ve 12týdenní studii úbytek hmotnosti o šest procent. Ozempic je lék na cukrovku.

Fáze II testování amykretinu bude zahájena ve druhé polovině letošního roku a výsledky se očekávají na začátku roku 2026, uvedl dánský podnik. Poté bude léčba podrobena zkouškám fáze III a fáze IV, což je proces, který může trvat roky.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top