investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple bude brzy vyrábět čipy M4

12.04.2024
appletechnologievýroba

JPMorgan ve čtvrtletí zvýšila zisk

12.04.2024
akciebankatržbyusa

Stellantis má za pololetí rekordní zisk

28.07.2022

Automobilka zvýšila meziročně zisk před úroky a zdaněním (EBIT) o 44 procent...

Automobilka Stellantis v prvním pololetí zvýšila meziročně zisk před úroky a zdaněním (EBIT) o 44 procent na 12,4 miliardy eur (zhruba 304 miliard Kč). Čtvrtý největší výrobce automobilů na světě to uvedl ve svém dnešním sdělení. Navzdory růstu nákladů a nedostatku čipů tak má firma za sebou rekordní pololetí.

Výsledek vysoko překonal odhady analytiků, kteří jej v anketě agentury Reuters odhadovali na 9,42 miliardy eur. Podle finančního ředitele Richarda Plamera má na výsledku zásluhu prodej aut s vysokou marží, včetně těch elektrických. "V Evropě jsme v prodeji elektromobilů před Teslou a dotahujeme Volkswagen," řekl Palmer. Varoval ale, že problém s čipy přetrvá po zbytek roku.

Čistý zisk Stellantisu se v prvních šesti měsících roku meziročně zvýšil o 34 procent na osm miliard eur. Marže z upraveného EBIT vzrostla na 14,1 z 11,4 procenta. Dvouciferná byla ve všech pěti regionech skupiny a v Severní Americe, kde skupina v pololetí realizovala téměř polovinu svých tržeb, marže dosáhla na rekordních 18,1 procenta. Ukazatel vyjadřuje výkonnost podniku na provozní úrovni.


Zdroj: ČTK

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Většina z nich časem ztrácí na hodnotě. Některé vozy ale hodnotu v čase naopak udrží, získávají a dále zvyšují. Jen je třeba vědět, o jaké vozy se jedná. Seriál IKONY Vám napoví. Legendy. Youngtimery. Rarity. Závodní speciály. Poznejte blíže automobily, které patří do fondu kvalifikovaných investorů Engine Classic Cars na Youtube BH Securities.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top