investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Srpen byl pro obchodníky příznivý. Situace se však zhorší

08.10.2020

Podle srpnových dat očištěných o kalendářní vlivy došlo k meziročnímu růstu maloobchodních...

Podle srpnových dat očištěných o kalendářní vlivy došlo k meziročnímu růstu maloobchodních tržeb o 1,6 procenta. Ke zvýšení tržeb o 3,0 procenta došlo u nepotravinářského zboží. Mírný růst o 0,5 procenta byl zaznamenán u potravin. Naopak mírný pokles tržeb o 0,2 procenta doprovázel prodej pohonných hmot.

Nejvyšší zájem přetrvával o nákupy zboží přes internet a zásilkové služby, kde byl vykázán růst tržeb o 14,0 procenta. Oproti předchozím měsícům bylo patrné, že se lidé vrátili do kamenných prodejen. Nicméně je zřejmé, že koronavirová krize urychlila přesun z reálného do virtuálního světa. Na tom se již pravděpodobně nic nezmění ani po konci pandemie.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Tržby ve specializovaných prodejnách, kde lidé nakupují počítače a komunikační zařízení, vzrostly o 4,6 procenta. To souvisí s nutností více pracovat prostřednictvím internetu. Lidé i firmy si potřebují lépe vybavit své kanceláře, aby mohli využívat moderní software a aplikace.

 

Naopak tržby za prodej oděvů a obuvi klesly o 5,3 procenta. Koronavirus výrazně snížil poptávku po nákupu formálních oděvů, protože vedl k častějšímu využívání práce na home office. Oděvním a obuvním společnostem rovněž uškodil propad cestovního ruchu, protože turisté tvoří významnou část poptávky.

 

Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"V srpnu se lidé nebáli utrácet. Díky tomu obchodníkům vzrostly tržby. Nicméně s tím, jak se zhoršuje epidemiologická situace, se bude zhoršovat i situace v ekonomice. Pravděpodobně dojde k růstu nezaměstnanosti a příjmy domácností se začnou tenčit. To bude mít negativní dopad na útraty v obchodech."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top