investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Spotify propustí ve své podcastové divizi asi 200 lidí

05.06.2023

To odpovídá zhruba dvěma procentům celkové pracovní síly firmy...

Švédská společnost Spotify, která je provozovatelem největší světové služby pro streamování hudby, propustí ve své podcastové divizi asi 200 lidí. To odpovídá zhruba dvěma procentům celkové pracovní síly firmy. Spotify o tom dnes informovala na svých internetových stránkách.

"Učinili jsme obtížné, ale nezbytné rozhodnutí uskutečnit strategickou reorganizaci naší skupiny," uvedla viceprezidentka podniku Sahar Elhabashiová. Dodala, že odcházející zaměstnanci obdrží "štědré" odstupné.

Firma už v lednu ohlásila propuštění zhruba šesti procent zaměstnanců. Připojila se tím k řadě dalších technologických podniků, které snižováním počtu zaměstnanců reagují na zhoršené hospodářské vyhlídky.

Do podcastové divize firma v posledních třech letech silně investovala. Od roku 2020 vynaložila téměř půl miliardy eur (skoro 12 miliard Kč) na čtyři různé akvizice v tomto odvětví, napsal server CNBC.

Firma v dnešní zprávě uvedla, že je v současné době nejpoužívanější platformou pro audio podcasty ve většině částí světa. Dodala, že rozšiřuje úsilí o spolupráci s předními tvůrci podcastů z celého světa.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top