investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ceny potravin v České republice klesají tři měsíce v řadě

17.04.2024
cenaekonomikavýrobačesko

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

17.04.2024
evropapenízeusačesko

Ryanair čeká robustní oživení letecké přepravy

25.03.2021

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair se navzdory přibývání nově nakažených...

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair se navzdory přibývání nově nakažených koronavirem připravují na to, že v Evropě toto léto robustně oživí letecké cestování. Očekávají, že od půlky června zvýší svůj letový řád na 80 procent úrovně před pandemií covidu-19. Během virtuálního brífinku to dnes řekl šéf této největší evropské nízkorozpočtové letecké společnosti Michael O'Leary.

"Všichni nyní kvůli mezinárodnímu cestování podléhají panice, ale je teprve polovina března," konstatoval O'Leary. Na začátku školních prázdnin v Británii i v Evropské unii už bude podle něj proočkováno velmi mnoho lidí.


Ryanair má za to, že do poloviny června bude vytížen zhruba na 50 procent své kapacity před pandemií a pak se jeho kapacita zvýší na 80 procent té dřívější. Objem cestujících může podle O'Learyho v pozdním létě dosáhnout 85 až 90 procent normální úrovně.


Lidé kvůli nejistotě odkládali v prvních třech měsících letošního roku rezervaci letních dovolených, a aerolinkám se tak nedostává hotovost, s jejíž pomocí se obvykle připravují na sezonu, napsala agentura Reuters.


Do Španělska a v rámci něj něm Ryanair toto léto plánuje 2500 letů týdně, uvedl dnes na tiskové konferenci marketingový ředitel firmy Dara Brady. Do Španělska, z něj a po něm bude irská letecká společnost provozovat 582 linek, včetně 48 nových. Před pandemií bylo Španělsko druhou nejnavštěvovanější zemí světa.


Ryanair výhled objemu cestujících na letošní fiskální rok snížil na 26 až 30 milionů. O'Leary uvedl, že poslední dobou přibývá rezervací od Britů.


Zdroj: ČTK



"Letecké společnosti patří mezi nejvíce zasažené v rámci koronavirové krize. Jedním z důsledků pandemie je totiž výrazné snížení zájmu lidí o létání."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top