investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Raiffeisenbank ovládla Raiffeisen stavební spořitelnu

04.12.2020

Česká národní banka v plynulých dnech souhlasila s převzetím Raiffeisen stavební spořitelny českou Raiffeisenbank...

Česká národní banka v plynulých dnech souhlasila s převzetím Raiffeisen stavební spořitelny českou Raiffeisenbank. Ta tak odkoupila od společnosti Raiffeisen Bausparkassen Holding GmbH 90 procent akcií Raiffeisen stavební spořitelny a stala se 100procentním vlastníkem spořitelny. Raiffeisenbank o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Obě strany se dohodly, že prodejní cena ani další detaily smlouvy nebudou zveřejněny.

Raiffeisenbank dosud držela v Raiffeisen stavební spořitelně desetiprocentní podíl. Cílem transakce byla konsolidace struktury skupiny Raiffeisen v České republice, uvedla dříve banka. "Naším základním strategickým cílem je růst. Posílení skupiny Raiffeisen v České republice je proto logickým krokem na této cestě," uvedl generální ředitel Raiffeisenbank Igor Vida.


Raiffeisen stavební spořitelna má 540.000 klientů a tržní podíl na trhu stavebního spoření zhruba 17 procent. Byla založena v roce 1993. Za 26 let na trhu poskytla klientům úvěry na bydlení v přibližné hodnotě 150 miliard Kč.


Raiffeisenbank působí na českém trhu 27 let. Je pátou největší a systémově významnou tuzemskou banku s aktivy přes 370 miliard korun.


V ČR působí pět stavebních spořitelen. Letos se na českém trhu uskutečnila již podobná transakce, když se Wüstenrot stavební spořitelna stala v dubnu součástí skupiny Moneta Money Bank. Nově funguje pod názvem Moneta Stavební Spořitelna.


První společnou akcií Raiffeisenbank a Raiffeisen stavební spořitelny je kampaň s názvem Raiffeisenbalíček. V rámci nabídky získávají klienti zdarma dva základní produkty obou společností, tedy osobní účet od Raiffeisenbank a Stavební spoření od RSTS, ke kterým dostanou jako prémii 2000 korun.


Zdroj: ČTK



"Raiffeisenbank je univerzální bankou působící na českém trhu již od roku 1993. Podle velikosti celkových aktiv je pátou největší bankou v naší zemi."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top