investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Průmyslový konglomerát General Electric se ve čtvrtletí propadl do ztráty

27.04.2021

Americký průmyslový konglomerát General Electric (GE) se v prvním čtvrtletí propadl do ztráty...

Americký průmyslový konglomerát General Electric (GE) se v prvním čtvrtletí propadl do ztráty 2,87 miliardy USD (61,5 miliardy Kč) ve srovnání se ziskem 6,16 miliardy USD ve stejném období loni. Přispěly k tomu mimořádné položky a pokles poptávky po leteckých motorech, neboť aerolinkám se stále nedaří zotavit se z propadu cestovního ruchu způsobného pandemií, uvedla dnes firma.

Bez mimořádných položek zisk činil tři ceny na akcii, zatímco analytici v anketě společnosti FactSet čekali zisk jeden cent na akcii. Výnosy klesly o 12 procent na 17,12 miliardy USD (366,7 miliardy Kč). Výnosy v segmentu energie, obnovitelné energie a letectví zaostaly za očekáváním, naopak výnosy zdravotnické divize očekávání překonaly. Celková hodnota objednávek se snížila o 13 procent.


První čtvrtletí bylo pro GE velmi rušné. Firma oznámila prodej své divize leasingu letadel irské AerCap Holdings za 30 miliard USD. Transakce by měla být dokončena začátkem příštího roku a pro GE to znamená, že se zcela zbavila své problematické divize finančních služeb. Zisk prodeje plánuje GE použít na splacení dluhu a dál se zaměří na průmyslové aktivity. Očištěný zisk z průmyslových aktivit GE se snížil o 20 procent na 828 milionů USD, uvedla agentura Reuters.


Zdroj: ČTK




"Společnost General Electric byla po více než 100 letech vyřazena z Dow Jonesova indexu. Stalo se tak kvůli špatným výsledkům hospodaření."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top