investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Prudký pokles prodejů grafických karet

05.09.2018

Splasknutí kryptoměnové bubliny, které se dostavilo v dubnu tohoto roku, přineslo vystřízlivění všem výrobcům samostatných grafických karet, Nvidie i AMD.

Splasknutí kryptoměnové bubliny, které se dostavilo v dubnu tohoto roku, přineslo vystřízlivění všem výrobcům samostatných grafických karet, Nvidie i AMD. Prodeje samostatných grafik totiž v průměru klesly o 27,96 procenta proti prvnímu kvartálu letošního roku. Polepšil si naopak Intel, který si připsal 3 procenta a celkově má sedmdesátiprocentní podíl na trhu. Jedním dechem je potřeba dodat, že Intel zatím neprodává samostatné grafické karty, ale procesory, které obsahují grafický adaptér. S prodejem samostatných grafických karet začne v roce 2019.

Již 20. září má společnost Nvidia začít prodávat novou řadu grafických karet řady 20 s jádrem Turing. Oficiální srovnání výkonu mezi starší a novou generací není k dispozici, objevují se však spekulace, že by výkon nové generace mohl být vyšší zhruba o 37 procent. Podle zveřejněných informací má Nvidia i AMD na skladě miliony kusů grafických karet starší generace, které vyráběla pro těžaře kryptoměn a nestačila je prodat.

Od začátku roku si akcie Nvidie připsaly přes 40 procent, akcie konkurenční AMD stouply o 140 procent od začátku roku. Je nutné ovšem zmínit, že společnost AMD vyrábí také procesory, kterými konkuruje Intelu, a ty od začátku roku zvýšily svou hodnotu o 4 procenta.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top