investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Provozní zisk Sony ve třetím čtvrtletí stoupl o deset procent

14.02.2024

Výsledky překonaly očekávání analytiků díky růstu...

Japonskému výrobci elektroniky Sony vzrostl ve fiskálním třetím čtvrtletí provozní zisk o deset procent na 463,3 miliardy JPY (téměř 73 miliard Kč). Výsledky překonaly očekávání analytiků díky růstu ve finanční, filmové a hudební divizi. Oznámila to firma v dnešním prohlášení. Sony rovněž uvedla, že zvažuje částečné osamostatnění své finanční divize a příští rok v říjnu plánuje divizi Sony Financial Group uvést na burzu.

Analytici dotazovaní agenturou LSEG očekávali v průměru zisk 428 miliard JPY. Výnosy za tři měsíce do konce prosince stouply o 22 procent na 3,75 bilionu JPY a rovněž překonaly očekávání. Pomohl jim růst v herní divizi a finanční divizi.

Sony, vynálezce přehrávače walkman, se přeměnila v zábavní a technologický gigant, jehož aktivity zahrnují filmy, hudbu, hry, čipy a finanční služby. Ve čtvrtletí, které spadá do hlavní předvánoční nákupní sezony, prodala firma 8,2 milionu kusů své herní konzole PlayStation 5. To bylo o 1,1 milionu více než ve stejném období předchozího roku. Již dříve firma uvedla, že za celý fiskální rok očekává prodej 25 milionů konzolí.

Minulý měsíc Sony zrušila plány na fúzi svého indického podniku se společností Zee Entertainment za deset miliard USD (236,9 miliardy Kč). Spojením měl vzniknout televizní gigant, uvedla agentura Reuters.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top