investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Pozitivní start akciových trhů v novém roce

03.01.2017

Asijské trhy po dobrých zprávách z Číny posilovaly. Čínský průmysl v prosinci zrychloval více, než se očekávalo. Americké futures jsou silně v plusu ...

Asijské trhy po dobrých zprávách z Číny posilovaly. Čínský průmysl v prosinci zrychloval více, než se očekávalo. Americké futures jsou silně v plusu a nový rok by tak měly zahájit pozitivně. V minulém roce z akciových indexů nejvíce posilovaly indexy ruských, brazilských a maďarských akcií. PX skončil v záporu 4 %, ale díky vysokému dividendovému výnosu celkový dosáhl přes 1 %. Pražská burza včera zaznamenala historicky nejnižší objem obchodů a čeká na své probuzení. Americké akcie předvedly vloni solidní výkon.

V Německu uvidíme prosincová data o nezaměstnanosti a inflaci. V Americe dostaneme zprávy o prosincovém ISM indexu nákupních manažerů v prosinci a také zprávy o objemu výdajů ve stavebnictví. Ekonomické indikátory ukazují na silnou výsledkovou sezónu pro evropské exportéry.

Dnes reportuje například NovaGold, zítra známý Yum! Brands, vlastník značky KFC.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top